fbpx

Hoe upload je een HTML-pagina naar WordPress zonder 404-fouten

Hoe je een HTML-pagina naar WordPress uploadt zonder 404-fouten

Waarom HTML-pagina’s uploaden naar WordPress?

Hoi daar!

Soms kan het nodig zijn om een statische HTML-pagina toe te voegen aan je WordPress-website. Misschien wil je een aangepast ontwerp gebruiken of zelfstandige inhoud weergeven. Maar het probleem is dat WordPress deze HTML-pagina’s niet automatisch herkent, waardoor er 404-fouten kunnen optreden. We hebben gemerkt dat veel beginners hiermee worstelen.

Maar maak je geen zorgen, we gaan je laten zien hoe je een HTML-pagina kunt uploaden naar WordPress zonder een 404-fout te veroorzaken. We gebruiken dezelfde stappen wanneer we een HTML-pagina toevoegen aan een WordPress-website.

Laten we aan de slag gaan!

HTML-pagina uploaden naar WordPress-website

WordPress heeft een ingebouwd contenttype waarmee je pagina’s aan je website kunt toevoegen. Vaak voegen WordPress-thema’s vooraf ontworpen paginasjablonen toe om je pagina’s weer te geven.
Uitstekende WordPress landingspagina-plugins stellen je in staat om prachtige paginasjablonen te maken met een drag-and-drop builder.
In de meeste gevallen hoef je geen HTML-pagina naar je WordPress-site te uploaden.
Expert Tip: We raden aan om SeedProd te gebruiken, de beste WordPress-pagina-builder-plugin, om aangepaste pagina’s te ontwerpen. Je kunt de drag-and-drop-interface gebruiken om je landingspagina te ontwerpen. Bovendien wordt het geleverd met professioneel ontworpen sjablonen om als startpunten te gebruiken.
Soms heb je echter statische HTML-pagina’s van je oude website of een statisch sjabloon dat je leuk vindt en wilt gebruiken.
In deze scenario’s moet je je HTML-pagina naar WordPress uploaden.
Aangezien WordPress zijn eigen SEO-vriendelijke URL-structuur heeft, kan het een 404-fout veroorzaken als je eenvoudigweg je HTML-pagina uploadt en probeert te openen.
Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe je een HTML-pagina naar je WordPress-site kunt uploaden zonder 404-fouten te veroorzaken.

Problemen oplossen bij het uploaden van een HTML-pagina in WordPress

Eerst moeten we de HTML-pagina voorbereiden die we willen uploaden.
Als het een enkele HTML-pagina is zonder aparte CSS- of afbeeldingsbestanden, kun je deze zo uploaden.
Maar als de pagina die je wilt uploaden aparte CSS-bestanden en afbeeldingen bevat, moet je ze in een mapstructuur plaatsen.
Het liefst zou je je bestanden in een map op je computer willen plaatsen.
Vergeet niet om je hoofd-HTML-bestand te openen om te controleren of alles naar verwachting werkt.
Vervolgens moeten we verbinding maken met onze WordPress-website via een FTP-client of de File Manager-app in ons hostingaccountbeheerpaneel.
Daarna moeten we de map die we eerder hebben gemaakt uploaden naar de hoofdmap van onze WordPress-website. De hoofdmap is degene waarin de mappen wp-admin, wp-content en wp-includes zich bevinden.
Nadat we onze bestanden hebben geüpload, kunnen we naar onze website gaan om onze HTML-pagina te bekijken.
Als we de map met HTML en bijbehorende CSS- en afbeeldingsbestanden hebben geüpload, moeten we de naam van de geüploade map toevoegen aan het einde van ons website-adres, zoals dit:
https://example.com/landing-page/
Let op: Het hoofd-HTML-bestand in onze map moet index.html heten. Anders moeten we ook de naam van het HTML-bestand opgeven.
Aan de andere kant, als we een op zichzelf staand HTML-bestand hebben geüpload, voegen we eenvoudigweg de naam van het HTML-bestand toe aan het einde van ons website-adres: https://example.com/landing-page.html
We zien nu onze geüploade HTML-pagina.
Als we een foutpagina tegenkomen, moeten we de fout oplossen.

Het toevoegen van je aangepaste HTML-pagina aan XML-sitemaps

Normaal gesproken zou je je HTML-pagina moeten kunnen bekijken door rechtstreeks naar de pagina of map te gaan.
Echter, vanwege de herschrijfregels die door WordPress of je webserver worden gebruikt, is er een kans dat je te maken krijgt met enkele veelvoorkomende WordPress-fouten.
1. Het oplossen van de 404-fout na het uploaden van een HTML-pagina in WordPress
De 404-fout is een van de meest voorkomende WordPress-fouten. Gelukkig is het meestal vrij eenvoudig op te lossen.
Als je een 404-fout ziet nadat je je HTML-pagina hebt geüpload, hoef je alleen maar een herschrijfregel toe te voegen aan je .htaccess-bestand:
2. Het oplossen van de 403-fout na het uploaden van een HTML-pagina in WordPress
Een 403-fout kan ook optreden als gevolg van bestandsrechten op je nieuw geüploade HTML-pagina of de geüploade map.
Maak eenvoudig verbinding met je website met behulp van een FTP-client en selecteer de HTML-pagina of map die je hebt geüpload.
Klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer de optie ‘Bestandsrechten’ in je FTP-client.
Hiermee wordt een pop-upvenster voor bestandsrechten geopend. Voer ‘755’ in het numerieke waardeveld in en vink de optie ‘Herhalen voor submappen’ aan.
Daaronder selecteer je de optie ‘Toepassen op alle bestanden en mappen’ en klik je op de knop ‘OK’.
Dit stelt de bestandsrechten in voor je HTML-uploadmap en alle bestanden en mappen erin.
Voor meer informatie kun je onze handleiding bekijken over het oplossen van fouten met bestands- en maprechten in WordPress.

Bonusbronnen

Nu je je HTML-pagina hebt geüpload, is het tijd om zoekmachines te laten weten dat het onderdeel is van onze website.
De makkelijkste manier om dat te doen is door het toe te voegen aan de XML-sitemaps van onze website.
Als we nog geen sitemaps hebben ingesteld, volgen we de instructies in ons artikel over hoe we XML-sitemaps kunnen toevoegen in WordPress.
Om te beginnen moeten we de All in One SEO for WordPress-plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie ons artikel over het installeren van een WordPress-plugin.
Na activering gaan we naar de pagina All in One SEO » Sitemaps. Zorg ervoor dat de schakelaar ‘Sitemap inschakelen’ is ingeschakeld op de pagina Algemene instellingen.
Daarna scrollen we een beetje naar beneden naar het gedeelte Extra pagina’s.
We schuiven de schakelaar om dit gedeelte te activeren en voeren vervolgens de URL van onze HTML-pagina of map in onder de optie ‘Pagina-URL’.
Klik op de knop ‘Pagina toevoegen’ om deze toe te voegen.
Vergeet daarna niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om je instellingen op te slaan.
All in One SEO zal nu de URL van onze aangepaste HTML-pagina opnemen in onze WordPress XML-sitemaps. Zoekmachines kunnen de URL vinden en behandelen als elke andere pagina van onze website.

Over de redactie

Hier zijn nog enkele bronnen die je mogelijk handig vindt bij het omgaan met 404-fouten of het beheren van pagina’s op je website:
– Hoe je jouw 404-pagina template kunt verbeteren in WordPress (op 2 manieren)
– Hoe je e-mailmeldingen kunt krijgen voor 404-fouten in WordPress
– Beste gratis 404-redirect-plugins voor WordPress
– Hoe je WordPress-pagina’s gemakkelijk kunt organiseren of herordenen met slepen en neerzetten
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je een HTML-pagina naar WordPress kunt uploaden zonder fouten te veroorzaken. Je wilt misschien ook onze WordPress SEO-gids bekijken om meer verkeer te genereren, of onze beginnersgids voor snelheid en prestaties van WordPress.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress-videohandleidingen. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.
– Hoe je jouw blog eenvoudig kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
– Onthuld: Waarom het vandaag de dag zo belangrijk is om een e-maillijst op te bouwen (6 redenen)
– Hoe je een podcast kunt starten (en succesvol kunt maken) in 2024
– 13 dingen die je MOET DOEN voordat je WordPress-thema’s wijzigt
Hoe je jouw blog eenvoudig kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
Onthuld: Waarom het vandaag de dag zo belangrijk is om een e-maillijst op te bouwen (6 redenen)
Hoe je een podcast kunt starten (en succesvol kunt maken) in 2024
13 dingen die je MOET DOEN voordat je WordPress-thema’s wijzigt
Openbaarmaking: Onze inhoud wordt ondersteund door lezers. Dit betekent dat als je op een aantal van onze links klikt, we mogelijk een commissie verdienen. Bekijk hoe WPBeginner gefinancierd wordt, waarom het belangrijk is en hoe je ons kunt ondersteunen. Hier is ons redactionele proces.

Lezersinteracties

Wij zijn een team van WordPress-experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, e-commerce, SEO en marketing. We zijn begonnen in 2009 en WPBeginner is nu de grootste gratis bron voor WordPress in de branche. Veel mensen noemen het de Wikipedia voor WordPress.
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van producten en hulpmiddelen die elke professional zou moeten hebben voor WordPress!

Laat een reactie achterAnnuleer reactie

Hey daar!

We hebben een oplossing gevonden om aangepaste HTML-code toe te voegen aan onze WordPress-pagina’s. Normaal gesproken gebruiken we de bestandsbeheerder om de code en afbeeldingen te uploaden. Maar soms gebruiken we ook FileZilla om bestanden te uploaden. We zijn blij dat het probleem met de 404-fout is opgelost na het toevoegen van het HTML-bestand.

Het was echt handig! We konden de HTML-bestanden correct uploaden met behulp van FileZilla en het werkte zonder problemen. Het toevoegen van de aangepaste pagina aan de XML-sitemaps was ook een geweldige tip om ervoor te zorgen dat zoekmachines deze kunnen vinden. Bedankt voor de duidelijke uitleg!

Bedankt voor het advies. We hebben het geprobeerd op FTP zonder succes en het enige wat ontbrak om het te laten werken was de htaccess-code. Perfect!

Altijd wanneer we een WordPress-gerelateerde vraag hebben en we zoeken op Google, weten we dat we altijd de meest betrouwbare en eenvoudigste uitleg zullen vinden in de artikelen van WPBeginner. Deze artikelen en jullie andere artikelen zijn altijd behulpzaam. We zijn blij dat we hierbij horen. Bedankt!

Hallo, bedankt voor dit artikel. Het lost bijna mijn workflow-probleem op. Ik heb wekelijks enkele Excel-bestanden die ik update. Ik wil graag grafieken en tabellen vanuit die bestanden elke week naar WordPress uploaden. Bij voorkeur zou de upload automatisch moeten gebeuren, maar de enige manier die ik heb gezien is om de Excel-pagina op te slaan als .htm. Ik wil het graag opslaan in de WordPress-map en vervolgens een embed-link gebruiken. Heb je een suggestie?

Bedankt voor je hulp! We hebben een nuttig artikel gevonden. Ga zo door met het goede werk.

Belangrijkste zijbalk

Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er alsjeblieft rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat jouw e-mailadres NIET zal worden gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN zoekwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek voeren.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Niet abonnerenAlle nieuwe reactiesReacties op mijn reacties via e-mail ontvangen. Je kunt je ookabonnerenzonder een reactie achter te laten.

Websitekoppelingen

Ontvang verse inhoud van WPBeginner
Het ultieme WordPress-gereedschap
Ontvang GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress-gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het WordPress navigatiemenu kunt repareren zodat het niet onder de admin-balk verschijnt
– White Labeling Ecommerce uitgelegd voor beginners
– Maak kennis met OnePageGA: Google Analytics-rapporten gemaakt eenvoudig
– Hoe je WordPress-beheericonen kunt toevoegen of wijzigen (2 eenvoudige methoden)
– 110+ non-profit marketingstatistieken en inzichten die je moet weten
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen met WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress-website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress-workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress-popup-plugin? (Vergelijking)
– 5 beste WordPress e-commerce plugins vergeleken
– Hoe je op de JUISTE MANIER een e-mailnieuwsbrief kunt maken (stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier kunt verplaatsen naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe je kunt overschakelen van Blogger naar WordPress zonder verlies van rankings
– Hoe je op de juiste manier kunt overschakelen van Wix naar WordPress (stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier kunt overschakelen van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress kunt verplaatsen naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce-hosting (vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress-webhosting
– Wanneer heb je echt beheerde WordPress-hosting nodig?
– HostGator Review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround Recensies van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost Review van echte gebruikers + prestatiegegevens
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is de catch?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (uitgelegd)
– WordPress.com versus WordPress.org – Welke is beter? (Vergelijkingstabel)
– Hoe je WordPress op de juiste manier kunt verplaatsen van HTTP naar HTTPS (Beginnersgids)
– Hoe je een website codeert (complete beginnersgids)

Gratis Hulpmiddelen

– Over ons
– Onze redactionele normen
– Maak kennis met ons beoordelingsteam
– Pers en merkmiddelen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Gebruiksvoorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds

Bronnen

– Business Naam Generator
– WordPress Thema Detector
– SEO Zoekwoord Generator
– Kop Analyzer
– Website SEO Analyzer
– E-mail Handtekening Generator
– Meer dan 27 Gratis Zakelijke Tools

Onze Merken

– Onze cursussen over WordPress
– Onze woordenlijst voor WordPress
– Onze beoordelingen van WordPress-producten
– Onze aanbiedingen voor WordPress
– Onze tips voor WordPress SEO
– Onze tips voor WordPress-beveiliging