Hoe redirect je je 404-pagina naar de startpagina in WordPress

Deel dit bericht

Email
X
WhatsApp

Hoe redirect je je 404-pagina naar de startpagina in WordPress

Deel dit bericht

Email
X
WhatsApp

Hoe je jouw 404-pagina kunt doorverwijzen naar de startpagina in WordPress

Waarom zou je je 404-pagina doorverwijzen naar je WordPress-startpagina?

Wanneer je websitebezoekers proberen een pagina te bezoeken die niet bestaat, zien ze een 404 ‘niet gevonden’ foutmelding. Dat is niet erg vriendelijk en we hebben gemerkt dat meer dan 70% van deze gebruikers je website verlaat, tenzij ze snel interessante inhoud vinden.
Gelukkig kun je dit oplossen door je 404-pagina door te verwijzen naar je startpagina. Deze eenvoudige truc kan een groot verschil maken. Het voorkomt dat mensen meteen je site verlaten en geeft ze de kans om iets te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn.
In dit artikel laten we je precies zien hoe je je 404-pagina kunt doorverwijzen naar je startpagina in WordPress, net zoals je een verdwaalde vriend terugleidt naar het feest.

Methode 1: Alle 404-fouten doorverwijzen naar de startpagina in WordPress

Wanneer je als gebruiker probeert een pagina te bezoeken die niet bestaat op jouw WordPress website, zal WordPress je in plaats daarvan een 404-foutmelding tonen.
De tekst en het uiterlijk van deze pagina kunnen verschillen, afhankelijk van het thema dat je gebruikt.
De meeste gebruikers die op de standaard 404-pagina terechtkomen, zullen jouw site snel verlaten. Dit kan je totale bouncepercentage verhogen en een negatieve invloed hebben op je zoekmachine rankings.
Daarom zou je de tijd moeten nemen om een aangepaste 404-pagina te maken. Maar tot die tijd kun je in deze handleiding de shortcut nemen en gebruikers doorverwijzen naar de homepage.
In een ideale wereld zou je ook specifieke 404-foutverzoeken willen doorverwijzen naar de meest relevante pagina’s.
Met dat gezegd te hebben, laten we kijken hoe je alle 404-fouten kunt doorverwijzen naar je startpagina. We zullen twee methoden behandelen en je ook laten zien hoe je aangepaste doorverwijzingen kunt maken voor individuele pagina’s:
Wil je 404-fouten en doorverwijzingen liever niet zelf beheren? Laat de experts van WPBeginner Pro Services je helpen! We bieden betaalbare noodondersteuning voor WordPress om snel 404-fouten en doorverwijsproblemen op te lossen. Stop met stressen over problemen met je website en laat ze oplossen. Plan vandaag nog WordPress Ondersteuningsdiensten in!

Methode 2: Alle 404-fouten doorverwijzen naar de startpagina met code

Voor deze methode gebruiken we All in One SEO voor WordPress (AIOSEO). Het is de beste WordPress SEO-plugin waarmee je redirects kunt instellen, je content kunt optimaliseren voor zoekmachines en meer.
Het eerste wat je moet doen is All in One SEO (AIOSEO) installeren en activeren. Voor meer details, bekijk onze stapsgewijze handleiding over het installeren van een WordPress-plugin.
Let op: Er is een gratis versie van All in One SEO, maar we gebruiken de Pro-versie omdat Redirect een Pro-add-on is.
Zodra de plugin is geactiveerd, ga je naar All in One SEO » Redirects.
Als je nog geen redirects hebt ingesteld, moet je op de knop ‘Redirects activeren’ klikken.
Dit zal de Redirects-module van All in One SEO installeren.
Vervolgens moet je klikken op het tabblad ‘Instellingen’ bovenaan de pagina. Op deze pagina kun je redirects configureren in AIOSEO.
Je moet naar beneden scrollen totdat je het gedeelte ‘Geavanceerde 404-instellingen’ vindt. Activeer dit gedeelte door eenvoudigweg op de schakelknop te klikken zodat deze blauw wordt.
Nu zie je nog wat meer instellingen. Je moet de knop ‘Standaard 404-redirect inschakelen’ naar de aan-positie schuiven. Zorg er daarna voor dat de optie ‘Startpagina’ is geselecteerd.
Let op: er is ook een ‘Aangepaste URL’-optie. Hiermee kun je 404-fouten doorverwijzen naar een willekeurige bericht of pagina. Vergeet niet om bovenaan of onderaan de pagina op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om je instellingen op te slaan.
Nu worden je bezoekers bij het bezoeken van een URL op je website die niet bestaat, in plaats van de standaard 404-pagina naar de startpagina geleid.

Bonus: Stel Aangepaste 404 Pagina Omleidingen In Met AIOSEO

Voor deze methode gaan we WPCode gebruiken. Met WPCode kun je veilig en gemakkelijk aangepaste code toevoegen aan WordPress. Bovendien wordt het geleverd met een enorme bibliotheek van handige codefragmenten, waaronder een codefragment dat automatisch 404-pagina’s doorverwijst naar de homepage.

Laten we beginnen door de gratis WPCode-plugin te installeren en activeren. Als je hulp nodig hebt, kun je onze handleiding volgen over het installeren van een WordPress-plugin.

Als de plugin geactiveerd is, ga dan naar Code Snippets » + Nieuw snippet in het WordPress dashboard.

Zoek vervolgens het codefragment ‘Doorverwijzen 404 naar homepage’ in de bibliotheek, zweef eroverheen en klik op de knop ‘Snippet gebruiken’.

WPCode zal dan automatisch de code voor je toevoegen en de juiste invoegmethode selecteren.

Daarna hoef je alleen nog maar de schakelaar van ‘Inactief’ naar ‘Actief’ te zetten en op de knop ‘Bijwerken’ te klikken.

Nu zullen bezoekers, in plaats van een 404-pagina te zien, automatisch worden doorgestuurd naar de homepage van je WordPress-website.

Als je liever geen plugin gebruikt, kun je een eenvoudig codefragment gebruiken om alle 404-pagina’s door te verwijzen naar de homepage.

Bij deze methode moet je code toevoegen aan je WordPress-bestanden. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, bekijk dan onze handleiding voor beginners over het plakken van codefragmenten van het internet in WordPress. Je wilt misschien ook onze gids over de WordPress-thematemplaat-hiërarchie bekijken.

Eerst moet je een nieuw bestand maken in de map van je WordPress-thema en het de naam 404.php geven. Als je thema al een 404.php-bestand heeft, moet je dat bestand bewerken in plaats daarvan.

Om dit bestand te bewerken, moet je verbinding maken met je WordPress-hostingaccount met een FTP-client of de bestandsbeheertool van je hosting.

Als je eenmaal verbonden bent met je website, zie je het 404.php-bestand in de map van je WordPress-thema.

Voeg de volgende code toe als de eerste regel in je 404.php-bestand:

header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);
header(“Location: ” . get_bloginfo(‘url’));

Sla vervolgens het 404.php-bestand op en upload het opnieuw naar je themamap via FTP of het controlepaneel van je hosting. Daarna worden je 404-fouten doorverwezen naar je homepage.

Deskundige gidsen over 404-fouten in WordPress

De beste en meest SEO-vriendelijke manier om 404-fouten aan te pakken, is bezoekers door te verwijzen naar de meest relevante pagina, niet alleen je homepage.
Onze plugin, All in One SEO, heeft een functie voor omleidingen waarmee je ook alle 404-foutpagina’s kunt volgen en slimme 404-pagina-omleidingen kunt instellen in WordPress.
Als je All in One SEO hebt geïnstalleerd en geactiveerd toen je Methode 1 volgde, hoef je alleen maar terug te gaan naar het All in One SEO-menu en te klikken op het tabblad ‘Omleidingen’.
Scroll vervolgens naar beneden tot je het gedeelte ‘Logboeken’ ziet. Je 404-logboeken zijn een registratie van URL’s die je bezoekers hebben geprobeerd te gebruiken om pagina’s te bezoeken die niet meer bestaan op je site.
Zorg ervoor dat de ‘404-logboeken’ zijn ingeschakeld en blauw zijn. Je kunt ook kiezen hoelang je wilt dat de plugin je logboeken bewaart door de tijdsperiode te selecteren in het vervolgkeuzemenu.
Vergeet niet op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken voordat je verder gaat.
Daarna kun je op de menuoptie ‘404-logboeken’ klikken om de laatst bezochte 404-pagina te bekijken.
Onthoud dat je net logging hebt ingeschakeld, dus het kan even duren voordat er iets wordt weergegeven. Het kan tot 24 uur duren voordat je bruikbare inzichten ziet.
In de kolom ‘URL’ zie je de pagina’s die gebruikers hebben geprobeerd te bezoeken maar niet bestaan.
Je kunt een van deze URL’s doorverwijzen naar een bestaande pagina door op de link ‘Omleiding toevoegen’ in de kolom ‘Omleiding’ te klikken. Dit opent een vervolgkeuzemenu waar je je omleidingsinformatie kunt invoeren.
Voor de beste resultaten moet je de meest relevante pagina voor de oorspronkelijke zoekopdracht invoeren in het vak ‘Doel-URL’ en vervolgens op ‘Omleiding toevoegen’ klikken.
Bijvoorbeeld, als je een handleiding over het starten van een WordPress-blog hebt verwijderd en een nieuwe hebt geschreven, is het het beste om die oude URL door te verwijzen naar de nieuwe blogpost in plaats van naar je homepage.
Om meerdere 404-pagina-omleidingen toe te voegen, volg je gewoon dezelfde stappen als hierboven.
Onthoud dat je over het algemeen je 404-pagina niet permanent wilt doorverwijzen naar je homepage. Het is een goede tijdelijke oplossing totdat je een aangepast 404-paginaontwerp maakt dat beter converteert, of individuele omleidingen instelt die gebruikers naar een relevante pagina leiden die wel bestaat.

Over de redactie

Nu je weet hoe je je 404-pagina kunt doorverwijzen naar je startpagina in WordPress, wil je misschien wat andere handleidingen bekijken die te maken hebben met het omgaan met 404-fouten.
– Beginner’s handleiding voor het maken van 301-omleidingen in WordPress
– Hoe WordPress-berichten met een 404-fout op te lossen (stap voor stap)
– Hoe gemakkelijk 404-pagina’s bijhouden en doorverwijzen in WordPress
– Hoe gebroken links in WordPress te vinden en te repareren (stap voor stap)
– Hoe je je 404-pagina-sjabloon kunt verbeteren in WordPress
– Beste voorbeelden van ontwerp van WordPress 404-foutpagina’s
– Beste WordPress-omleidingsplugins (vergeleken)
– Beste gratis 404-omleidingsplugins voor WordPress
– Essentiële WordPress-onderhoudstaken die regelmatig moeten worden uitgevoerd
– Meest voorkomende WordPress-fouten en hoe je ze kunt oplossen
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je je 404-pagina kunt doorverwijzen in WordPress. Je wilt misschien ook onze ultieme WordPress SEO-gids bekijken en de beste drag-and-drop WordPress-pagina-bouwers om aangepaste 404-pagina’s te maken.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress-videohandleidingen. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.
– 13 dingen die je MOET DOEN voordat je WordPress-thema’s wijzigt
– Hoe je gemakkelijk je blog kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je een podcast kunt starten (en succesvol kunt maken) in 2024
– Onthuld: waarom het vandaag de dag zo belangrijk is om een e-maillijst op te bouwen (6 redenen)
13 dingen die je MOET DOEN voordat je WordPress-thema’s wijzigt
Hoe je gemakkelijk je blog kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
Hoe je een podcast kunt starten (en succesvol kunt maken) in 2024
Onthuld: waarom het vandaag de dag zo belangrijk is om een e-maillijst op te bouwen (6 redenen)
Openbaarmaking: onze inhoud wordt ondersteund door lezers. Dit betekent dat als je op een van onze links klikt, we mogelijk een commissie verdienen. Bekijk hoe WPBeginner wordt gefinancierd, waarom het belangrijk is en hoe je ons kunt ondersteunen. Hier is ons redactionele proces.

Lezersinteracties

Wij zijn een team van WordPress experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, eCommerce, SEO en marketing. Ons team wordt geleid door Syed Balkhi. Sinds 2009 zijn wij actief en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot de grootste gratis WordPress bron in de branche. Vaak worden wij ook wel de Wikipedia voor WordPress genoemd.

Ontvang GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!

Laat een reactie achterAnnuleer reactie

De AIOSEO-methode is erg gebruiksvriendelijk voor mensen die niet zo technisch zijn, en we gebruiken het voor onze websites. Uit onze ervaring is gebleken dat het hebben van een aangepaste 404-pagina met links de bounce rate op onze site aanzienlijk heeft verminderd. Ik zou ook aanraden om regelmatig je 404-logs te bekijken om patronen in het gebruikersgedrag te zien en specifieke redirects te maken voor veelgevraagde pagina’s die niet bestaan. Dit heeft ons geholpen om de gebruikerservaring te verbeteren en meer bezoekers op onze WordPress-site te behouden.

Wij waarderen jouw benadering van het omgaan met 404-fouten en we zijn het ermee eens dat het omleiden van de 404-errorpagina naar de homepage een slimme zet kan zijn, vooral om het verkeer te behouden. We hebben een vergelijkbare situatie gehad waarbij we hebben gemerkt dat het sturen van gebruikers naar een aangepaste 404-pagina met een zoekbalk en handige links hen betrokken hield op onze site. Hoewel het omleiden naar de homepage nuttig kan zijn, vooral voor verwijderde inhoud, hebben we gemerkt dat een goed ontworpen 404-pagina vaak een potentieel doodlopende weg verandert in een positieve gebruikerservaring. Het toont bezoekers dat je geeft om hun reis op je site en biedt hen een manier om te vinden wat ze zoeken, wat het vertrouwen kan vergroten en ervoor kan zorgen dat ze terug blijven komen.

We hebben 2 of 3 blogposts die moesten worden verwijderd, maar de URL’s staan nog steeds op Pinterest, forums, etc., dus hebben we 404 omgeleid naar onze homepage in de hostinginstellingen om geen verkeer te verliezen. Voor alle andere niet-verwijderde 404-pagina’s hebben we onze eigen “sorry” informatie en zoekbalk. We waarderen echt goede 404’s op websites van mensen, omdat dit vaak aangeeft dat ze echt om hun site geven. Omleiden naar de homepage heeft zijn voordelen, maar niet elke keer denken we.

Dat is een optie als je dat liever hebt.

Ik denk, maar het is slechts mijn persoonlijke mening, dat het omleiden van mensen naar de homepage niet goed is. In plaats daarvan is het beter om een humoristische 404 te maken met een verontschuldiging die de frustratie van de bezoeker vermindert en interessante inhoud biedt in de vorm van een 404-pagina waar de nieuwste inhoud van de website of blog automatisch kan worden ingevoegd. Op deze manier realiseert de bezoeker zich dat de pagina niet meer bestaat, maar krijgt hij ook de mogelijkheid om te lachen om een goed ontworpen 404-pagina en ontvangt hij alternatieve inhoud als optie voor wat te doen.

Dat is een andere optie, het hangt af van de site en het soort inhoud, maar beide zijn geldige opties.

Mijn belangrijkste doel is om de frustratie van gebruikers te verminderen wanneer ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Daarom heb ik ervoor gekozen om humor te gebruiken, wat frustratie kan verlichten (tenminste gedeeltelijk), en om een alternatief te bieden, zoals verschillende inhoud. Ik weet dat ik verschillende websites ben tegengekomen die me hebben omgeleid naar de homepage, en ik was altijd in de war over waarom ik het artikel niet kon zien en in plaats daarvan de homepage zag. Dit frustreerde me meestal alleen maar meer en uiteindelijk liet ik de site achter. Door gebruikers alternatieve inhoud aan te bieden, is er nog steeds een kans dat ze op de site blijven. Dit zijn mijn observaties. Ik ben blij dat je ze nuttig vond en ze misschien op je website wilt gebruiken. Dit is mijn subjectieve mening over wat voor mij werkt.

Belangrijkste zijbalk

Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat je e-mailadres NIET wordt gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN trefwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Geen nieuwe reactiesAlle reacties op mijn reacties Meld mij aan voor nieuwe reacties per e-mail. Je kunt je ook abonneren zonder te reageren.

Belangrijke URL’s op een website

Ontvang verse inhoud van WPBeginner
De Ultieme WordPress Toolkit
Ontvang GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress-gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het WordPress navigatiemenu fixt dat verschijnt onder de admin-balk
– Uitleg voor beginners over het white labelen van e-commerce
– Maak kennis met OnePageGA: Google Analytics-rapporten gemakkelijk gemaakt
– Hoe je WordPress admin-pictogrammen toevoegt of wijzigt (2 eenvoudige methoden)
– 110+ non-profit marketingstatistieken en inzichten die je zou moeten kennen
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen via WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress-website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress Workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress-popup-plugin? (Vergelijking)
– 5 beste WordPress e-commerce plugins vergeleken
– Hoe je op de JUISTE MANIER een e-mailnieuwsbrief maakt (stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier verplaatst van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier verplaatst naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Blogger naar WordPress zonder verlies van rankings
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Wix naar WordPress (stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress verplaatst naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce-hosting (vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress-webhosting
– Wanneer heb je echt beheerde WordPress-hosting nodig?
– HostGator Review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround Reviews van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost Review van echte gebruikers + prestatiecijfers
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is de keerzijde?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (uitgelegd)
– WordPress.com vs WordPress.org – Welke is beter? (Vergelijkingsgrafiek)
– Hoe je WordPress op de juiste manier van HTTP naar HTTPS verplaatst (beginnersgids)
– Hoe je een website codeert (complete beginnersgids)

Gratis Hulpmiddelen

– Over ons
– Onze redactionele normen
– Maak kennis met ons beoordelingsteam
– Pers en merkmateriaal
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Algemene voorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds

Bronnen voor WordPress-ontwikkeling

– Bedrijfsnaam Generator
– WordPress Thema Detector
– SEO Zoekwoord Generator
– Kop Analyzer
– Website SEO Analyzer
– Email Handtekening Generator
– 27+ Gratis Zakelijke Hulpmiddelen

Onze Merken

Welkom bij onze website! Hier vind je allerlei handige informatie en hulpmiddelen om je te helpen met WordPress. We bieden verschillende cursussen aan om je kennis en vaardigheden in WordPress te vergroten. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, er is altijd een cursus die bij jou past.

Daarnaast hebben we een uitgebreide WordPress woordenlijst waarin alle belangrijke termen en begrippen worden uitgelegd. Zo kun je gemakkelijk de betekenis van bepaalde woorden opzoeken en beter begrijpen wat er wordt bedoeld.

Ben je op zoek naar de beste WordPress producten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben verschillende productrecensies waarin we de voor- en nadelen van verschillende WordPress producten bespreken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voordat je een product aanschaft.

Daarnaast bieden we ook regelmatig interessante deals aan voor WordPress producten. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste aanbiedingen en kortingen.

Wil je meer bezoekers naar je WordPress website trekken? Dan is het optimaliseren van je website voor zoekmachines essentieel. We hebben verschillende artikelen en tips over WordPress SEO, zodat je je website kunt verbeteren en beter vindbaar kunt maken in zoekmachines.

Tot slot is het belangrijk om je WordPress website goed te beveiligen. We geven je handige tips en adviezen om de beveiliging van je website te verbeteren en jezelf te beschermen tegen mogelijke aanvallen.

Kortom, op onze website vind je alles wat je nodig hebt om het meeste uit WordPress te halen. Veel succes en veel plezier met het bouwen en beheren van je WordPress website!

Regelmatig updates ontvangen over SEO?

Over SHOUT Media

Bij SHOUT Media geloven we dat succesvolle SEO begint met een heldere strategie en een samenwerking die gebaseerd is op vertrouwen. Al meer dan 10 jaar helpen we bedrijven – van lokale spelers tot internationale merken – om duurzaam beter zichtbaar te worden in zoekmachines zoals Google.

Met een full-service aanpak bieden we alle aspecten van SEO onder één dak. Van technische audits en content optimalisatie tot strategische begeleiding: wij zorgen dat jouw bedrijf hoger scoort én zichtbaar blijft.

Bekijk onze cases en ontdek hoe we bedrijven hebben geholpen om hun SEO-prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Let’s create, shout, and expand.

Ook relevant