fbpx

Hoe vind je de belangrijkste pagina van je WordPress-site

Hoe vind je de belangrijkste pagina van je WordPress-website

Waarom is het belangrijk om de belangrijkste pagina van je website te vinden?

Als jouw website begint te groeien en jouw content aandacht trekt, is het belangrijk om te weten welke pagina’s jouw publiek daadwerkelijk interessant vindt.
Het achterhalen van jouw belangrijkste landingspagina’s en blogberichten kan je ook helpen begrijpen waar jouw verkeer vandaan komt, zodat je weet waar je je inspanningen op moet richten.
In de loop der jaren hebben wij verschillende analysetools op WPBeginner uitgeprobeerd om belangrijke pagina’s te ontdekken. Op basis van onze ervaring raden we aan om tracking in te stellen met behulp van Google Analytics. Het is gratis te gebruiken en helpt je te ontdekken welke content het beste presteert.
In dit artikel laten we je zien hoe je de belangrijkste pagina van jouw WordPress-site kunt vinden.

Ontdek de Belangrijkste Pagina’s in je WordPress Dashboard

Wanneer je een WordPress-blog runt, zul je na verloop van tijd steeds meer inhoud hebben. Er zullen echter bepaalde pagina’s zijn die belangrijker zijn dan andere.
Deze pagina’s trekken vaak veel verkeer aan en hebben een hoge betrokkenheid. Door je belangrijkste pagina’s te optimaliseren, kun je nog meer verkeer aantrekken en bezoekers omzetten in abonnees en klanten.
Je kunt ook vergelijkbare pagina’s maken om meer bezoekers aan te trekken en de betrokkenheid en conversies te verhogen.
Dat gezegd hebbende, weten veel contentmanagers en ondernemers niet welke pagina’s essentieel zijn voor het succes van hun website.
Laten we eens kijken hoe je de belangrijkste pagina van je WordPress-website kunt vinden.

Bekijk je belangrijkste pagina in Google Analytics

De makkelijkste manier om jouw best presterende pagina’s te ontdekken is door MonsterInsights te gebruiken. Het is de beste Google Analytics plugin voor WordPress en wordt vertrouwd door meer dan 3 miljoen professionals om hun bedrijven met vertrouwen te laten groeien.
Met MonsterInsights is het super makkelijk om Google Analytics te gebruiken om inzichten te krijgen over jouw bezoekers. Het helpt je om jouw top landingspagina’s te bekijken binnen jouw WordPress dashboard, zonder dat je code hoeft te bewerken of rapporten hoeft te maken.
Voor meer informatie kun je onze volledige MonsterInsights review bekijken.
Voor deze tutorial zullen we de MonsterInsights Pro versie gebruiken, omdat deze premium integraties en geavanceerde functies bevat zoals WooCommerce tracking, aangepaste dimensies, PDF exports, email samenvattingen, en meer.
Er is ook een MonsterInsights Lite versie. Het is 100% gratis en stelt je in staat om jouw belangrijkste pagina’s binnen jouw WordPress dashboard te bekijken.
Als eerste moet je de MonsterInsights plugin installeren en activeren op jouw website. Als je hulp nodig hebt, kun je onze handleiding over hoe je een WordPress plugin installeert raadplegen.
Na activatie word je naar Insights geleid vanuit jouw WordPress admin paneel. Klik vervolgens op de ‘Start de Wizard’ knop en volg de wizard om jouw Google Analytics account te verbinden met jouw WordPress site.
Voor meer details kun je onze stap-voor-stap handleiding volgen over hoe je Google Analytics installeert in WordPress.
Nadat je Google Analytics hebt ingesteld in WordPress, kun je nu de belangrijkste pagina’s op jouw site bekijken door naar Insights » Rapporten te gaan vanuit jouw WordPress admin paneel. Vervolgens zie je het Overzicht tabblad met algemene statistieken over jouw website.
Daarna kun je naar beneden scrollen naar het ‘Top Berichten/Pagina’s’ rapport. In dit rapport zie je de belangrijkste pagina’s en berichten op jouw website.
Dit geeft je een snel overzicht van welke pagina’s goed presteren op jouw website en websiteverkeer aantrekken.
Als je vervolgens upgrade naar de MonsterInsights Pro versie, kun je meer dashboard rapporten ontgrendelen. Deze bieden meer inzicht in hoe mensen interageren met jouw belangrijkste pagina’s.
Bijvoorbeeld, als je een gedetailleerdere blik wilt werpen op jouw top landingspagina en hoe gebruikers met jouw site interacteren, ga dan simpelweg naar het Uitgevers » Overzicht tabblad bovenaan en bekijk het ‘Top Landingspagina’s’ rapport.
Dit zijn de meest bezochte pagina’s op een website die gebruikers zien wanneer ze jouw website bezoeken. Je kunt het totale aantal bezoeken, gemiddelde duur en bounce rate voor elke pagina bekijken.
Daarnaast kun je ook naar Uitgevers » Pagina’s Rapport gaan om de meest populaire pagina’s op jouw site te vinden. Voor elke pagina kun je het aantal paginaweergaven, betrokken sessies, nieuwe sessies en bounce rate zien.
Je kunt jouw belangrijkste pagina identificeren aan de hand van deze rapporten en zien welke onderwerpen de meeste bezoekers aantrekken. Vervolgens kun je met deze informatie vergelijkbare content ideeën bedenken voor jouw website.
Op dezelfde manier kun je jouw beste pagina’s vergelijken met andere pagina’s die niet goed presteren en ze optimaliseren om hun betrokkenheid en conversies te verhogen.
MonsterInsights biedt ook een AI Insights add-on waarmee je de kracht van kunstmatige intelligentie kunt gebruiken om informatie uit Google Analytics data te halen en inzichten te verkrijgen. Je kunt het gebruiken om belangrijke pagina’s op jouw site te ontdekken.
Ga eenvoudigweg naar Insights » Add-ons vanuit het WordPress dashboard. Navigeer vanaf hier naar ‘AI Insights’ en klik vervolgens op de ‘Downloaden & Activeren’ knop.
Zodra de add-on actief is, kun je naar Insights » Conversaties gaan vanuit het WordPress dashboard.
Voer vervolgens gewoon een vraag in die je aan de AI wilt stellen.
Bijvoorbeeld, je kunt iets vragen als ‘Wat is de belangrijkste pagina op mijn website?’
Nadat je de vraag hebt ingevoerd, druk je eenvoudigweg op Enter of Return op jouw toetsenbord.
MonsterInsights AI Insights zal je dan vertellen wat de belangrijkste pagina op jouw website is.
Daarnaast kun je ook andere informatie opvragen over de prestaties van jouw site en het gedrag van gebruikers.
Bijvoorbeeld, je kunt erachter komen welke verkeersbronnen het meeste verkeer genereren, welk product de meeste omzet genereert, welke bestanden gebruikers het meest downloaden, en meer.

Wat te doen nadat je je best presterende pagina’s hebt gevonden

Bij MonsterInsights is het super makkelijk om de belangrijkste pagina op je website te vinden en de gegevens te bekijken in je WordPress dashboard. Maar je kunt ook Google Analytics gebruiken om je top pagina’s te bekijken.
In Google Analytics 4, de nieuwste versie van analytics, kun je je top landingspagina’s bekijken door naar Rapporten te gaan.
Daarna ga je naar Gebruikersbetrokkenheid & retentie » Pagina’s en schermen in het menu aan de linkerkant.
Het rapport laat zien hoeveel weergaven je best presterende pagina’s krijgen, evenals het aantal gebruikers en nieuwe gebruikers die de pagina hebben bekeken. Andere metingen zijn onder andere de gemiddelde betrokkenheidstijd en het aantal unieke gebruikers scrolls, gebeurtenistelling, conversies en totale omzet.
Je kunt gegevens zoals de meting van unieke gebruikers scrolls gebruiken om te zien hoeveel gebruikers ten minste 90% van je inhoud hebben gescrold. Bovendien kun je de omzet meten die wordt gegenereerd door elke inhoud en berichten markeren die je resultaat verbeteren.

Over de redactie

De volgende stap nadat je de belangrijkste pagina’s op je WordPress website hebt gevonden, is om ze te optimaliseren om meer verkeer te krijgen en dat verkeer om te zetten in abonnees en klanten.
Hier zijn een paar manieren om te beginnen.
1. Verbeter de SEO-ranking van je belangrijkste pagina’s
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een slimme manier om meer bezoekers naar je belangrijkste pagina’s te krijgen, omdat het je helpt om je verkeer in de loop van de tijd te laten groeien.
Je moet de zoekwoordranking controleren voor de belangrijkste pagina’s op je website. Ze staan waarschijnlijk op de eerste pagina, maar je kunt ze verder optimaliseren om je positie te verbeteren en op nummer 1 te ranken in Google.
We raden aan om de All in One SEO for WordPress (AIOSEO) plug-in te gebruiken om je blogberichten te optimaliseren. Het is de beste SEO-plug-in voor WordPress en helpt je site te optimaliseren voor zoekmachines zonder technische kennis.
Om te beginnen, bekijk onze checklist om je blogberichten te optimaliseren voor SEO. Deze tips werken voor elke pagina of bericht op je website.
2. Zet bezoekers om in e-mailabonnees
Wist je dat gemiddeld meer dan 75% van de bezoekers aan je belangrijkste pagina nooit meer terugkomt op je website?
Daarom is het zo belangrijk om een e-mailnieuwsbrief op te bouwen. Het stelt je in staat om te communiceren met bezoekers nadat ze je website hebben verlaten.
De beste plek om bezoekers om te zetten in abonnees is op de belangrijkste pagina’s van je website.
Je zou OptinMonster kunnen overwegen, de best beoordeelde WordPress-plug-in om betrokken en verlaten bezoekers om te zetten in e-mailabonnees.
Als je je aanmeldt via de OptinMonster WordPress-plug-in, hebben ze eigenlijk een gratis account dat je kunt gebruiken, wat niet beschikbaar is op hun hoofdwebsite.
Als je nog geen e-mailnieuwsbrief hebt, dan wil je misschien ook onze handleiding bekijken over hoe je op de juiste manier een e-mailnieuwsbrief kunt maken.
3. Optimaliseer je verkoopfunnels
Verkoop je een product of dienst op je belangrijkste pagina’s?
In dat geval kun je je verkoop stimuleren door die pagina’s te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring, minder afleidingen en het aansporen van gebruikers om de aankoop te voltooien.
Bijvoorbeeld, je kunt zwevende aankondigingsbalken toevoegen op pagina’s om gebruikers te laten deelnemen aan je e-maillijst, je andere populaire berichten te bekijken, je product te zien en meer.
Om te beginnen, bekijk onze handleiding over hoe je een hoog converterende verkoopfunnel kunt maken in WordPress.
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je de belangrijkste pagina van je WordPress site kunt vinden. Je wilt misschien ook een kijkje nemen in onze handleiding over hoe je uitgaande links kunt volgen in WordPress en de beste gerelateerde berichten plug-ins voor WordPress.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress videotutorials. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.

Lezersinteracties

Wij zijn een team van WordPress-experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, e-commerce, SEO en marketing. Sinds 2009 zijn wij begonnen en WPBeginner is nu de grootste gratis bron voor WordPress in de branche en wordt vaak vergeleken met Wikipedia voor WordPress.
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van producten en bronnen gerelateerd aan WordPress die elke professional zou moeten hebben!

Laat een reactie achterAnnuleer reactie

Het is altijd goed om te weten wat de sterke en zwakke punten van een website zijn. De sterke punten helpen ons snel te identificeren wat trending is, wat mensen leuk vinden en wat werkt. Aan de andere kant laten zwakke punten ons zien wat niet werkt, zodat we dergelijke inhoud kunnen uitfaseren. Het is essentieel om een soort monitoringssysteem op een website te hebben, of het nu Google Analytics, Microsoft Clarity of een interne statistiekenplugin is. Er zijn talloze monitoringtools beschikbaar (zoals Hotjar, etc.). Ik was erg geïnteresseerd in jouw plugin die statistieken uit Google Analytics haalt en ze presenteert in aantrekkelijke, leesbare grafieken. Ik ga zeker kijken of er een trial- of lite-versie beschikbaar is om te testen. Wat betreft de analyse van best presterende pagina’s, is het geweldig om met deze pagina’s te blijven werken en er het meeste uit te halen.

Ik vind dit artikel geweldig! Het gedeelte over MonsterInsights was super behulpzaam. Ik heb de plugin geïnstalleerd op mijn website en die van mijn klanten en het heeft echt een wereld van verschil gemaakt in het begrijpen van het gebruikersgedrag. Een ding dat ik kan toevoegen is dat ik heb gemerkt dat regelmatige beoordeling en bijwerking van deze belangrijke pagina’s helpt om ze goed te laten presteren. Dit heeft me geïnspireerd om maandelijks een inhoudsbeoordeling te maken. Bedankt!

Volgens interne statistieken weet ik welke pagina’s het meest bezocht worden op mijn website. Het heeft nu zin om ze in deze context te gebruiken en er iets aan toe te voegen als ze een goede positie hebben op Google. Bijvoorbeeld, een lijst met andere interessante artikelen, een link naar de nieuwsbrief, etc. Maar zal ik mijn positie op Google niet schaden met zo’n verandering, zelfs als ik de inhoud van het artikel niet verander?

Het hangt sterk af van de implementatie, maar het toevoegen van interne links naar andere artikelen of een nieuwsbrief op je drukbezochte pagina’s is een slimme strategie en zou naar mijn mening je Google-ranking niet negatief moeten beïnvloeden, zolang je de kerninhoud niet aanpast. Sterker nog, het kan de gebruikerservaring verbeteren door bezoekers aan te moedigen meer van je site te verkennen, wat mogelijk je algehele SEO kan verbeteren door de bouncepercentage te verlagen en de tijd op de site te verhogen. Zorg er gewoon voor dat de links relevant zijn en waarde toevoegen voor de lezer.

Ik begrijp wat je bedoelt; ik had dezelfde gedachte. Ik was gewoon bezorgd dat het gebruik van deze techniek een negatieve invloed zou hebben op mijn SEO-ranking, omdat ik ergens heb gelezen dat te veel links niet goed is en een negatieve invloed kan hebben op de ranking. Maar op basis van jullie beiden advies ga ik het waarschijnlijk proberen. Nogmaals bedankt!

Bedankt voor deze inzichtelijke vraag, meneer Jiří Vaněk. Het toevoegen van interne links naar andere artikelen of een nieuwsbrief op je drukbezochte pagina’s is een slimme strategie en zou naar mijn mening je Google-ranking niet negatief moeten beïnvloeden, zolang je de kerninhoud niet aanpast. Sterker nog, het kan de gebruikerservaring verbeteren door bezoekers aan te moedigen meer van je site te verkennen, wat mogelijk je algehele SEO kan verbeteren door de bouncepercentage te verlagen en de tijd op de site te verhogen. Zorg er gewoon voor dat de links relevant zijn en waarde toevoegen voor de lezer.

Ik begrijp wat je bedoelt; ik had dezelfde gedachte. Ik was gewoon bezorgd dat het gebruik van deze techniek een negatieve invloed zou hebben op mijn SEO-ranking, omdat ik ergens heb gelezen dat te veel links niet goed is en een negatieve invloed kan hebben op de ranking. Maar op basis van jullie beiden advies ga ik het waarschijnlijk proberen. Nogmaals bedankt!

Het zou sterk afhangen van de implementatie, maar het toevoegen van interne links naar andere artikelen zou niet slecht moeten zijn voor je SEO en Google-ranking.

Belangrijkste zijbalk

Bedankt dat je ervoor kiest om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat je e-mailadres NIET wordt gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN zoekwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Geen abonnement op nieuwe reactiesAlle nieuwe reactiesReageren op mijn opmerkingenMeld mij aan voor de nieuwsbrief zodat ik geen enkele update mis.

Belangrijke links op je website

Ontvang verse inhoud van WPBeginner
Het Ultieme WordPress Toolkit
Ontvang GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het WordPress Navigatiemenu onder de Admin Balk kunt oplossen
– White Labeling Ecommerce uitgelegd voor beginners
– Introducing OnePageGA: Google Analytics rapporten maken eenvoudig
– Hoe je WordPress Admin Iconen kunt toevoegen of wijzigen (2 eenvoudige methoden)
– 110+ Nonprofit Marketing Statistieken en Inzichten die je moet weten
– 30 “Bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen op WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress Workshop voor beginners
– Wat is de beste WordPress Popup Plugin? (Vergelijking)
– 5 Beste WordPress Ecommerce Plugins vergeleken
– Hoe je op de JUISTE MANIER een e-mailnieuwsbrief kunt maken (Stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier kunt verplaatsen naar een nieuwe domeinnaam zonder verlies van SEO
– Hoe je kunt overschakelen van Blogger naar WordPress zonder verlies van rangschikking
– Hoe je op de juiste manier kunt overschakelen van Wix naar WordPress (Stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier kunt verhuizen van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress kunt verplaatsen naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce Hosting (Vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress webhosting
– Wanneer heb je echt Managed WordPress Hosting nodig?
– HostGator Review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround Reviews van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost Review van echte gebruikers + Prestatie statistieken
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is het addertje onder het gras?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (Uitgelegd)
– WordPress.com vs WordPress.org – Wat is beter? (Vergelijkingsgrafiek)
– Hoe je WordPress op de juiste manier van HTTP naar HTTPS kunt verplaatsen (Beginnersgids)
– Hoe je een website kunt coderen (Complete beginnersgids)

Gratis tools

– Over ons
– Redactionele normen
– Ontmoet ons beoordelingsteam
– Pers en merkmiddelen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Gebruiksvoorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds

Bronnen en hulpmiddelen voor WordPress-websites

– Genereer jouw bedrijfsnaam
– Detecteer welk WordPress thema je gebruikt
– Genereer SEO zoekwoorden
– Analyseer jouw koppen
– Analyseer de SEO van jouw website
– Genereer jouw e-mailhandtekening
– Meer dan 27 gratis bedrijfstools

Onze Merken

Welkom bij onze WordPress-gerelateerde bronnen! Hier vind je alles wat je nodig hebt om jouw WordPress-vaardigheden te verbeteren en je website te optimaliseren.

Onze WordPress-cursussen bieden gedetailleerde instructies en praktische tips om je te helpen bij het beheersen van WordPress. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze cursussen zijn geschikt voor iedereen.

Als je moeite hebt met de technische termen in WordPress, bekijk dan onze WordPress-glossary. Hier vind je een uitgebreide lijst met definities en uitleg van veelvoorkomende WordPress-termen, zodat je gemakkelijk kunt begrijpen waar het over gaat.

Wil je weten welke WordPress-producten het beste zijn? Lees dan onze productreviews. We testen en beoordelen verschillende WordPress-thema’s, plugins en tools, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw website.

Daarnaast delen we regelmatig WordPress-deals die je niet wilt missen. Of het nu gaat om kortingen op premium-thema’s, plugins of hostingdiensten, wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de beste aanbiedingen.

SEO is essentieel voor het vergroten van de zichtbaarheid van je WordPress-website. Onze WordPress SEO-gids biedt handige tips en strategieën om je website hoger te laten scoren in zoekmachines en meer organisch verkeer te genereren.

Last but not least, WordPress-beveiliging is van groot belang om je website te beschermen tegen aanvallen en hacks. Ontdek onze WordPress-beveiligingstips en best practices om ervoor te zorgen dat je website veilig en beschermd blijft.

Of je nu een beginner bent of een ervaren WordPress-gebruiker, wij hebben de bronnen die je nodig hebt om het beste uit WordPress te halen. Neem een kijkje en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw WordPress-vaardigheden!