Stappenplan: Hoe SMTP-server te gebruiken om WordPress e-mails te verzenden
Het probleem met WordPress e-mails
Als je worstelt met WordPress e-mailproblemen, ben je niet de enige. Betrouwbare e-mail is erg belangrijk voor zaken als wachtwoordherstel en orderbevestigingen.
Om te zorgen voor een geweldige website-ervaring, is het belangrijk dat je e-mails hun bestemming bereiken. Hier komt een SMTP-server van pas.
Omdat we veel e-mails van onze websites versturen, weten we de gemakkelijke manier om de bezorging van e-mails te verbeteren. In deze gids laten we je zien hoe je een SMTP-server kunt gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden.
Videohandleiding: Leer stap voor stap met behulp van video’s
WordPress gebruikt PHP voor de meeste van zijn functies, inclusief het verzenden van e-mails.
Veel shared hostingproviders hebben de e-mailfunctie niet goed geconfigureerd of hebben deze volledig uitgeschakeld om misbruik te voorkomen. In beide gevallen kan dit voorkomen dat jouw WordPress-e-mails worden afgeleverd.
Een alternatieve oplossing is het gebruik van een externe e-mailservice om jouw e-mails te verzenden. Je kunt diensten zoals Mailgun, Google Workspace of SendGrid gebruiken.
Je moet betalen voor jouw account en de kosten variëren afhankelijk van het aantal gebruikers dat je toevoegt of het aantal e-mails dat je verzendt. Voor meer informatie kun je onze handleiding bekijken over hoe je het probleem van het niet verzenden van e-mails in WordPress kunt oplossen.
Daarnaast beperken sommige webhosts het aantal e-mails dat gebruikers vanaf hun servers kunnen verzenden. Voor meer informatie over waarom WordPress-e-mails niet worden verzonden, bekijk je onze blogpost over waarom je nooit WordPress moet gebruiken om nieuwsbrief-e-mails te verzenden.
Er is echter nog een andere optie. Je kunt SMTP gebruiken om e-mails te verzenden via de WordPress-hosting die je al hebt.
SMTP, wat staat voor Simple Mail Transfer Protocol, stelt je in staat om een externe mailserver te gebruiken om e-mailaflevering te verzorgen. Dit zorgt voor hogere afleveringspercentages van e-mails en kan voorkomen dat jouw e-mails in de spammap terechtkomen.
Gebruik van E-mailaccounts door uw host
Voor geschreven instructies, lees gewoon verder. Hier is een snelle samenvatting van alle onderwerpen die we in deze gids zullen bespreken:
– Het gebruik van e-mailaccounts van jouw host
– Het gebruik van jouw merkeigen e-mailadres in WordPress
– Het testen van jouw SMTP-instellingen
– Het oplossen van problemen met WordPress-e-mails
– Het handmatig opnieuw verzenden van e-mails
– Voor- en nadelen van het gebruik van de mail servers van jouw webhost voor WordPress e-mails
Laten we er meteen induiken!
Hoe je je merkgebonden e-mailadres kunt gebruiken in WordPress
De meeste WordPress hostingproviders bieden e-mailservices aan voor elk domein dat je bij hen host. Dit betekent dat je e-mailaccounts kunt aanmaken met je eigen domeinnaam, zoals jouwnaam@jouwsite.com.
Het gebruik van je website’s domein zal je helpen om contact te maken met je abonnees van je e-maillijst en om in lijn te blijven met je merk door berichten te sturen met je domeinnaam in plaats van een persoonlijke inbox.
Laten we dus eerst een e-mailaccount aanmaken. Ter illustratie laten we je zien hoe je een e-mailaccount kunt aanmaken met Hostinger. Jouw hostingprovider kan een ander accountbeheersysteem gebruiken, maar het basisproces is hetzelfde bij de meeste hostingdiensten.
Je wilt eerst inloggen op je hostingaccount en klikken op ‘E-mails’ om een nieuwe e-mail onder je domein aan te maken. Klik vervolgens op ‘Beheren’ naast je domein.
Daarna wil je op de knop ‘E-mailaccount aanmaken’ klikken.
Dit stelt je in staat om een zakelijke e-mail in te stellen onder je domeinnaam in plaats van de standaardversie die WordPress je geeft.
Je ziet dan een eenvoudig formulier waarin je de vereiste informatie moet invullen om je e-mailaccount aan te maken.
Aangezien we dit account zullen gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden, raden we je aan om een e-mailaccount zoals wordpress@voorbeeld.com aan te maken. Zorg ervoor dat je voorbeeld.com vervangt door je eigen domeinnaam.
Voer je e-mailnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op ‘Aanmaken’.
Hierna wordt je gevraagd om externe e-mailservices te configureren.
Als je geen van de gegeven services wilt gebruiken, kun je ‘Overig’ kiezen.
Laten we de SMTP Host en Poort kopiëren, omdat je die informatie moet toevoegen aan de instellingen van je WordPress SMTP-plugin om e-mails betrouwbaar te kunnen verzenden.
De SMTP Host stelt je in staat om e-mails te verzenden vanaf het zojuist aangemaakte e-mailadres, en de SMTP Poort is voor veilige aanmelding.
Klik ten slotte op ‘Voltooien, ik heb mijn client ingesteld’.
Als je een andere hostingprovider gebruikt, zoals Bluehost of SiteGround, kun je de ondersteuningssectie op de website van je host raadplegen voor deze informatie. Waarschijnlijk is er een artikel met deze informatie beschikbaar. Als je het niet kunt vinden, neem dan contact op met de hostingondersteuning om deze informatie op te vragen.
Testen van uw SMTP-instellingen
Helaas biedt WordPress standaard geen ingebouwde SMTP-instellingen. Als je SMTP in WordPress wilt configureren voor e-mails, moet je een SMTP-plugin installeren.
Met behulp van een WordPress SMTP-plugin kunnen al je e-mails de gewenste bestemming bereiken door verbinding te maken met een server die alle soorten e-mails verwerkt. Het vervangt de standaardmethode om e-mails te versturen via WordPress, die gebruikmaakt van het onbetrouwbare PHP-mailsysteem.
Laten we daarom de WP Mail SMTP-plugin installeren en activeren. Als je hulp nodig hebt, kun je onze stapsgewijze handleiding raadplegen over het installeren van een WordPress-plugin.
Met meer dan 3 miljoen websites die het gebruiken, is de WP Mail SMTP-plugin de beste SMTP-plugin voor WordPress. Hiermee kun je je e-mails eenvoudig repareren door ze via een e-mailprovider te versturen, wat een veel betrouwbaardere manier is om e-mails te versturen dan via je webserver.
Na activering kun je naar Instellingen » E-mail gaan om de instellingen van de plugin te configureren.
Om te beginnen moet je het e-mailadres invoeren dat je zojuist hebt aangemaakt in het veld ‘Van e-mail’. Daarna kun je een ‘Van naam’ toevoegen die als afzender wordt gebruikt.
De volgende stap is het kiezen van de mailer.
Vink het vakje ‘Stel de retourzending in op hetzelfde als het Van e-mailadres’ aan naast ‘Retourpad’. Deze optie stelt het retourpad in op hetzelfde als het e-mailadres van de afzender. Als je het niet aanvinkt, gaan foutberichten en niet-afleveringsberichten verloren.
Klik vervolgens op de optie ‘Andere SMTP’. Als je een andere mailer-service hebt, kun je die in plaats daarvan selecteren.
Opmerking: De gratis versie van WP Mail SMTP ondersteunt SendLayer, SMTP.com, Brevo, Google Workspace, Mailgun, Postmark, SendGrid, SparkPost en Andere SMTP.
De Pro-versie ondersteunt daarnaast Amazon SES, Microsoft 365/Outlook en Zoho Mail, naast alle gratis opties. Met de Pro-versie kun je ook de functies ‘Gedetailleerde e-maillogs’ en ‘Directe e-mailmeldingen’ inschakelen. De e-maillogs stellen je in staat om een overzicht te bewaren van elke verzonden e-mail en de e-mailmeldingen informeren je wanneer je site er niet in slaagt een e-mail te versturen.
Vervolgens moet je SMTP-opties instellen. Het eerste wat je hier moet doen, is je SMTP-host en poort invoeren die je eerder hebt gekopieerd.
Meestal is de SMTP-host mail.jouwdomein.com (vergeet niet jouwdomein.com te vervangen door je eigen domeinnaam). En poort 465 wordt doorgaans gebruikt voor SMTP. Als je deze gegevens kwijtraakt, kun je ze verkrijgen bij je hostingprovider.
Afhankelijk van je hostingprovider bieden ze bij het aanmelden voor een e-mailaccount een versleutelingsmethode aan. Het kan gaan om een SSL- of TLS-versleuteling.
In dit geval biedt Hostinger een SSL-versleutelingsmethode, dus selecteren we die optie.
Het kiezen van de versleutelingsmethode is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je e-mails veilig en privé zijn. Zonder versleuteling kunnen ongeautoriseerde partijen de inhoud van de e-mails onderscheppen en lezen.
Vervolgens wil je de authenticatieschakelaar inschakelen en je SMTP-gebruikersnaam en -wachtwoord invoeren. Normaal gesproken is je e-mailadres ook je SMTP-gebruikersnaam.
Geef je SMTP-account dan een wachtwoord.
Je kunt altijd een wachtwoordbeheerder, zoals 1Password, gebruiken om je wachtwoorden veilig te beheren.
Vergeet tot slot niet op de knop ‘Instellingen opslaan’ te klikken om je wijzigingen op te slaan.
Houd er rekening mee dat als je een andere mailer-service hebt, je die service kunt toevoegen als een back-upverbinding. Dit betekent dat als een e-mail niet kan worden verzonden via je primaire verbinding, WP Mail SMTP automatisch zal proberen deze opnieuw te verzenden via je back-upverbinding.
Als je een andere mailer-service wilt toevoegen, klik je gewoon op de link ‘aanvullende verbinding’ zoals getoond in de bovenstaande screenshot en WP Mail SMTP zal je begeleiden bij het proces.
En als je geen Hostinger hebt, zullen deze stappen er iets anders uitzien. In dat geval wil je misschien onze ultieme handleiding raadplegen over hoe je WP Mail SMTP kunt instellen bij elke hostingprovider.
Problemen met e-mail in WordPress oplossen
Nu je WP Mail SMTP hebt ingesteld om e-mails te verzenden, laten we testen of alles goed werkt. Om te beginnen kun je naar WP Mail SMTP » Tools gaan vanuit het WordPress admin panel.
Onder het tabblad ‘Email Test’ moet je een e-mailadres opgeven waar je een test e-mail wilt ontvangen. Dit kan elk geldig e-mailadres zijn dat je kunt openen.
Zet nu de HTML-knop aan door erop te klikken. Daarna kun je op de knop ‘E-mail verzenden’ klikken om verder te gaan.
WP Mail SMTP zal nu een e-mailbericht verzenden met behulp van de SMTP-instellingen die je eerder hebt ingevoerd.
Als je je inbox controleert, zou je een succesbericht moeten zien waarin staat dat de e-mail succesvol is verzonden.
Handmatig opnieuw verzenden van e-mails
De meest voorkomende reden voor fouten bij het verzenden van e-mails via SMTP is een onjuiste SMTP-host of -poort.
Dus zorg er altijd voor dat je de juiste host- en poortinstellingen invoert die door je hostingprovider zijn verstrekt.
Daarnaast moet je dubbelchecken of je de juiste versleutelingsmethode hebt geselecteerd.
SSL werkt meestal in de meeste omgevingen, maar als er iets misgaat, raden we aan om contact op te nemen met je webhost om te achterhalen waarom je e-mails niet worden afgeleverd.
Voor- en nadelen van het gebruik van de mail servers van uw webhost voor WordPress e-mails
Zelfs als er geen SMTP-configuratiefouten zijn, kun je nog steeds tijdelijke problemen ervaren.
Bijvoorbeeld, de e-mailserver van de ontvanger kan e-mails terugsturen, of de mailerservice kan een limiet stellen aan het aantal e-mails dat je per dag kunt verzenden. Als je het toegestane aantal e-mails in een bepaalde periode overschrijdt, kunnen de e-mails worden afgewezen.
In dat geval kun je ze eenvoudig opnieuw versturen naar die specifieke ontvangers. Ga gewoon naar WP Mail SMTP » E-maillogboek.
Vink simpelweg alle vakjes aan naast de e-mails die niet opnieuw zijn verzonden. Kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu ‘Bulkacties’ de optie ‘Opnieuw verzenden’ en klik op ‘Toepassen’.
Dit opent een pop-upbericht waarin je wordt gevraagd te bevestigen of je de geselecteerde e-mails opnieuw wilt verzenden.
Ga verder en klik op de knop ‘Ja’.
Ten slotte ontvang je een bevestigingsbericht op het scherm dat de e-mails in de wachtrij staan en binnenkort opnieuw worden verzonden. Je kunt op ‘OK’ klikken.
Dat is alles! Nu weet je hoe je succesvol een SMTP-server kunt gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden.
Over de redactie
Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van de servers van jouw webhost voor het verzenden van e-mails in WordPress: je kunt je eigen merknaam gebruiken in je e-mailadres.
Een ander voordeel is dat je al hebt betaald voor deze service toen je je aanmeldde voor je hostingaccount. Je hoeft geen extra geld te betalen om e-mails te verzenden en te ontvangen.
Sommige WordPress-hostingproviders stellen echter beperkingen aan uitgaande e-mails. Daarom raden we je af om WordPress te gebruiken om nieuwsbrief-e-mails te verzenden en stellen we voor om SMTP alleen te gebruiken voor transactie-e-mails.
Een ander veelvoorkomend probleem bij shared hosting providers is dat hun mailservers soms erg onbetrouwbaar kunnen zijn. Als je vertragingen in de aflevering van e-mails opmerkt, dan zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van externe e-mailservices zoals Google Workspace, Mailgun of SendGrid.
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je een SMTP-server kunt gebruiken om WordPress-e-mails te verzenden. Daarna wil je misschien ook onze handleidingen bekijken over het verzenden van WordPress-e-mails met Amazon SES en het instellen van WordPress e-mailtracking.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor WordPress-videohandleidingen. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.
Lezersinteracties
Wij zijn een team van WordPress experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, e-commerce, SEO en marketing. Ons doel is om jou te helpen met al je WordPress vragen en uitdagingen. Sinds 2009 zijn wij gegroeid tot de grootste gratis WordPress bron in de industrie en worden we vaak gezien als de Wikipedia voor WordPress.
De ultieme WordPress gereedschapskist
Ontvang GRATIS toegang tot onze gereedschapskist – een verzameling van producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben voor WordPress!
Laat een reactie achterAnnuleren
WP Mail SMTP heeft ons op veel websites gered waar de webhost de mailfunctie niet had ingeschakeld. Het is een plugin die al lange tijd een must-have is in al onze WordPress-installaties. Als je DNS correct is geconfigureerd voor je domein (DMARC, DKIM en SPF), kan deze plugin echt 99% van alle problemen met het verzenden van e-mails oplossen. Voor ons is het een must-have.
Deze plugin is een van de weinige plugins die op elke WordPress-installatie aanwezig moet zijn. Het is erg vervelend als e-mails niet worden afgeleverd. Ik heb deze plugin op mijn website geïnstalleerd en maak me nu geen zorgen meer over de afleverbaarheid van e-mails. Bedankt voor de gedetailleerde handleiding.
Als er een mogelijkheid is om meerdere e-mailadressen te configureren als SMTP? Ik heb twee contactformulieren en moet e-mails versturen vanaf verschillende e-mailadressen.
Je kunt het beste contact opnemen met de ondersteuning van je contactformulier om te zien wat er beschikbaar is.
Bedankt voor je hulp!
Ik heb vandaag WP Mail SMTP gebruikt. Ik heb Google Apps gebruikt voor SMTP-authenticatie en het testen ervan met een testmail was succesvol. Maar als ik het websiteformulier invul, ontvang ik geen e-mail. Ik heb ook geprobeerd om een e-mailadres van mijn hostingprovider te gebruiken voor SMTP-authenticatie. Ook dit was succesvol in het verzenden van een testmail, maar voor het formulier krijg ik geen e-mail, hoewel er een succesmelding wordt weergegeven. Ik heb ook de spammap gecontroleerd voor beide, maar daar staat ook niets in. Dus waar kan het probleem liggen?
Hallo, toen ik de code in het wp-config-bestand plaatste, werkte mijn site niet meer. Daarna heb ik de code verwijderd, maar de site start nog steeds niet op. Kun je me alsjeblieft helpen?
Ben je een foutmelding aan het zien of alleen een wit scherm? Hier is hoe je je huidige wp-config.php-bestand kunt vervangen door een nieuw exemplaar. Ten eerste moet je verbinding maken met je website via een FTP-client en een kopie van je wp-config.php-bestand downloaden naar je computer als back-up. Vervolgens moet je een kopie van WordPress downloaden van WordPress.org. Je moet het uitpakken en daarin vind je een bestand genaamd wp-config-sample.php. Hernoem dit bestand naar wp-config.php. Open nu het wp-config.php-bestand dat je eerder hebt opgeslagen als back-up. Het bevat informatie over je WordPress-database, zoals de naam van de database, het wachtwoord, de host en het tabelvoorvoegsel, enz. Kopieer de informatie van je back-up naar het nieuwe wp-config.php-bestand en upload vervolgens het nieuwe bestand naar je server met behulp van de FTP-client.
Hallo, ik heb zojuist het probleem gevonden. Er ontbrak een spatie in de eerste regel. Het is vreemd, want ik heb het nooit bewerkt, maar nu werkt alles prima. Bedankt voor het snelle antwoord.
Hallo, we zijn bezig met het opzetten van een WordPress multi-site server. We zijn bezorgd of het gebruik van WordPress SMTP-e-mail kan worden beveiligd om te voorkomen dat het wordt omgezet in een spam-bot. We hebben af en toe te maken met DDOS-aanvallen die duidelijk op zoek zijn naar en scannen van ons bestaande bedrijfsnetwerk op kwetsbaarheden en we willen ze geen toegangspunt geven via de nieuwe WordPress multi-site server. Op dit moment gebruiken we een zelf gehoste Exchange-server voor e-mail en we hebben poort 25, 465 en 587 vergrendeld. Bedankt.
De e-mailservice van je hostingprovider is geen betrouwbare oplossing. Je kunt kijken naar e-mailserviceproviders zoals G Suite van Google.
Bedankt voor het artikel, het is echt nuttig. Ik heb een WordPress-site gehost bij HostGator met een gedeeld serverabonnement. Weet je of hun e-mailservice betrouwbaar is of niet? Ik heb op de een of andere manier mijn @mijnsite e-mailadres gekoppeld aan outlook.com webmail, maar het duurt eeuwen voordat e-mails binnenkomen. Denk je dat ik een andere oplossing moet proberen? Bij voorbaat dank.
De e-mailservice van je hostingprovider is geen betrouwbare oplossing. Je kunt kijken naar e-mailserviceproviders zoals G Suite van Google.
Helaas is deze optie niet beschikbaar wanneer GoDaddy de host is, omdat ze alle uitgaande SMTP naar poorten 25, 465 en 587 blokkeren, behalve naar hun eigen servers. Ik ga Amazon SES proberen, zoals hierboven is aanbevolen.
Heb je tips om het verzendproces te versnellen bij het gebruik van SMTP? Het CF7-formulier duurt tot 10 seconden bij het gebruik van SMTP en 1-4 seconden bij het gebruik van PHP Mailer.
Hallo, ik ben nieuw met WordPress. Ik probeer een e-mailadres te configureren met mijn eigen bedrijfse-mail. Het is succesvol getest tijdens de installatie, maar er wordt een foutmelding weergegeven bij het indienen van een verzoek op de website.
God zegene je, het werkt als magie.
Werkt prima met WP 4.9.3.1. Bedankt voor de tip!
Ja! Dit is de manier om het te doen. In mijn geval gebruik ik HostGator, dus het is mail.mijndomein.com en poort 25 (standaard e-mailpoort). Ik probeerde Gmail te gebruiken en het werkte niet. Ik weet niet waarom mijn site is gestopt met de ingebouwde PHP-mail, hoewel het werkt op andere domeinen op hetzelfde account.
Dit is erg actueel. Ik heb hiermee geworsteld namens een klant. Toen ik ze overtuigde om de ingebouwde e-mail van hun hostingprovider te gebruiken in combinatie met het instellen van een domeingebrande e-mail, werden de meeste problemen opgelost. Het andere probleem dat we hadden, was dat meldingsmails niet werden afgeleverd op een Yahoo e-mailadres. Deze zijn mislukt met een foutmelding ‘niet in staat om de server te bereiken’ of misschien een time-out van de server. Ik heb die ontvanger laten overschakelen naar een Gmail-adres voor meldingen, maar we hebben de resultaten nog niet gezien. Gewoon een waarschuwing voor mensen – toen ik onderzocht waarom mensen met Yahoo- en AOL-e-mails hun meldingen niet ontvingen, had de Gravity Forms-community een artikel over waarom meldingen mogelijk niet worden verzonden. Het blijkt dat AOL & Yahoo zeer strenge regels hebben voor het accepteren van e-mails van iets dat eruitziet als spam (de afkorting was DMARC), geloof ik. Dus toen ik een bedrijf zover kreeg om van AOL af te komen, waren hun problemen opgelost. Het andere bedrijf gebruikt Yahoo voor hun zakelijke e-mail (ja, mensen doen het nog steeds). Ze werden niet regelmatig op de hoogte gebracht en daarom vroeg ik hen om een gmail in te stellen. Ik zal ook enkele suggesties uit dit artikel gebruiken om dit probleem hopelijk permanent op te lossen.
Als je Mandrill gebruikt, kun je wpmandrill gebruiken.
Ik gebruikte eerder WP Mail SMTP met Gmail. Maar omdat het geen ondersteuning biedt voor oAuth, gebruik ik nu Postman SMTP. Ik vind Postman SMTP gebruiksvriendelijker en het heeft een logbestand waarin we alle verzonden e-mails kunnen controleren.
Uitstekend artikel, we hebben dit echt nodig om e-mail in te stellen voor WordPress. Ik ga dit zeker proberen, bedankt voor het delen.
Fatsoenlijk artikel, yo. SMTP is geweldig als je niet meer dan 500 e-mails per maand verstuurt. Op mijn site gebruik ik Amazon SES om alle e-mails te bezorgen. Het is betaalbaar, ongeveer 10.000 e-mails voor $1, en het is 100% gegarandeerd om in de inbox afgeleverd te worden (mits je het goed instelt / configureert).
Ik kan ook bevestigen dat Amazon SES goed werkt. Ik heb ook succesvol MailGun gratis gebruikt.
Ik waardeer de tutorial. Op dit moment laat de WordPress.org-pluginpagina voor WP Mail SMTP zien dat de nieuwste versie van de plugin (a) in 12 maanden niet is bijgewerkt; (b) alleen compatibel is met WP 4.0.8, en (c) kapot is (6 van de 8 stemmen) voor WP 4.3.1. Wat adviseer je?
We hebben het getest en het werkt prima. Als je de juiste informatie invoert in de instellingen van de plugin, zou het moeten werken.
Belangrijkste zijbalk
Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en je e-mailadres NIET zal worden gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN zoekwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Niet abonnerenAlle nieuwe reactiesAntwoorden op mijn opmerkingenMeld mij aan voor e-mailmeldingen bij nieuwe reacties. Je kunt je ookabonnerenzonder te reageren.
Website koppelingen
Ontvang verse inhoud van WPBeginner
De Ultieme WordPress Toolkit
Krijg GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress gerelateerde producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben!
– Hoe je het WordPress navigatiemenu fixt dat onder de admin-balk verschijnt
– Uitleg over white labeling e-commerce voor beginners
– Maak kennis met OnePageGA: Google Analytics-rapporten gemaakt eenvoudig
– Hoe je WordPress admin-iconen toevoegt of verandert (2 eenvoudige methoden)
– 110+ statistieken en inzichten over non-profit marketing die je zou moeten weten
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen met WordPress
– Hoeveel kost het echt om een WordPress-website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress popup-plugin? (Vergelijking)
– 5 Beste WordPress e-commerce plugins vergeleken
– Hoe je op de juiste manier een e-mailnieuwsbrief maakt (Stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier verplaatst van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier verplaatst naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Blogger naar WordPress zonder verlies van rankings
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Wix naar WordPress (Stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier overschakelt van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress verplaatst naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce hosting (Vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress webhosting
– Wanneer heb je echt Managed WordPress hosting nodig?
– HostGator Review – Een eerlijke blik op snelheid en uptime
– SiteGround Reviews van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost Review van echte gebruikers + prestatie statistieken
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is het addertje onder het gras?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (uitgelegd)
– WordPress.com vs WordPress.org – Wat is beter? (Vergelijkingstabel)
– Hoe je WordPress op de juiste manier verplaatst van HTTP naar HTTPS (Beginnersgids)
– Hoe je een website codeert (Complete beginnersgids)
Gratis Hulpmiddelen
– Over ons
– Onze redactionele normen
– Ontmoet ons beoordelingsteam
– Pers en merkmiddelen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Gebruiksvoorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds
Bronnen
– Bedrijfsnaam Generator
– WordPress Thema Detector
– SEO Zoekwoord Generator
– Kop Analyzer
– Website SEO Analyzer
– E-mail Handtekening Generator
– Meer dan 27 gratis zakelijke tools
Onze Merken
Welkom bij onze website waar je alles kunt vinden over WordPress! Hier vind je verschillende cursussen die je kunnen helpen om WordPress onder de knie te krijgen. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, er is altijd een cursus die bij jou past.
Heb je moeite met het begrijpen van bepaalde termen die in de WordPress wereld worden gebruikt? Geen probleem! We hebben een uitgebreid woordenboek waarin alle WordPress-gerelateerde termen worden uitgelegd. Zo kun je snel en gemakkelijk de betekenis achterhalen van termen zoals thema’s, plugins, widgets en nog veel meer.
Ben je op zoek naar de beste producten voor jouw WordPress-website? Neem dan een kijkje bij onze productreviews. We testen en beoordelen verschillende WordPress-producten, zoals thema’s en plugins, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw website.
Wil je geld besparen op WordPress-producten? Bekijk dan onze deals-pagina. Hier vind je regelmatig speciale aanbiedingen en kortingscodes voor verschillende WordPress-producten en diensten. Zo kun je geld besparen en toch gebruik maken van hoogwaardige WordPress-tools.
Naast het bouwen van een mooie en functionele website is het ook belangrijk dat deze goed vindbaar is in zoekmachines. Daarom hebben we een hele sectie gewijd aan WordPress SEO. Hier vind je tips en tricks om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je beter gevonden kunt worden.
Tot slot hebben we ook aandacht voor de beveiliging van jouw WordPress-website. In onze WordPress Security-sectie vind je tips en advies om jouw website te beschermen tegen hackers en malware. Zo kun je met een gerust hart jouw WordPress-website beheren.
Of je nu nieuw bent in de WordPress-wereld of al wat meer ervaring hebt, er is altijd iets te ontdekken en te leren. We hopen dat onze website jou kan helpen om het meeste uit WordPress te halen. Veel plezier!