Hoe je een WordPress-database dupliceert met behulp van phpMyAdmin
Wanneer je mogelijk een WordPress-database moet dupliceren met phpMyAdmin
Hallo daar! We hebben gemerkt dat er soms situaties zijn waarin het nodig is om een WordPress-database te dupliceren. Bijvoorbeeld wanneer je een staging-omgeving wilt opzetten om nieuwe functies te testen, of wanneer je je site migreert naar een nieuwe host.
Misschien wil je een back-up maken voordat je belangrijke wijzigingen doorvoert, of misschien moet je je site klonen voor ontwikkelingsdoeleinden. Wat je reden ook is, het is een waardevolle vaardigheid om te weten hoe je je WordPress-database kunt dupliceren.
In deze handleiding zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je je WordPress-database kunt dupliceren met behulp van phpMyAdmin.
Methode 1: Het klonen van uw WordPress-database met phpMyAdmin
phpMyAdmin is een webapplicatie waarmee wij, als website-eigenaren, onze databases kunnen beheren. Met een gebruiksvriendelijke interface kun jij verschillende taken met betrekking tot de database uitvoeren zonder een command-line tool te gebruiken.
Een van de mogelijkheden van phpMyAdmin is het dupliceren van WordPress-databases. Ter verduidelijking, er zijn eigenlijk eenvoudigere manieren om je WordPress-database te klonen voor beginners, zoals met behulp van Duplicator. Als jij je daar prettiger bij voelt, kun je naar de laatste sectie scrollen om die methoden te bekijken.
Er kunnen echter situaties zijn waarin jij phpMyAdmin wilt gebruiken:
– Als jij een gratis migratie-plugin gebruikt, kan het zijn dat deze geen functies heeft zoals het selecteren van de database of geavanceerde export/import-opties.
– Als jij te maken hebt met conflicten tussen plugins, kan het gebruik van phpMyAdmin eventuele fouten omzeilen en zorgen voor een schone duplicatie van de database.
– Voor gebruikers die vertrouwd zijn met het beheer van databases, biedt phpMyAdmin meer flexibiliteit. Jij kunt taken uitvoeren zoals het zoeken naar of vervangen van specifieke gegevens binnen de database voordat jij importeert, wat mogelijk niet direct beschikbaar is in plugins.
Met dat in gedachten gaan we kijken hoe we de database van jouw WordPress-website kunnen dupliceren met behulp van phpMyAdmin. We zullen verschillende methoden behandelen en jij kunt de onderstaande links gebruiken om snel naar elke methode te gaan:
– Methode 1: Het klonen van jouw WordPress-database met phpMyAdmin
– Methode 2: Het exporteren en importeren van de WordPress-database met phpMyAdmin
– Alternatief: Gebruik Duplicator om jouw WordPress-database te dupliceren (geschikt voor beginners)
Heb jij hulp nodig bij het onderhouden van jouw WordPress-website? Laat onze experts in WordPress-onderhoud jouw site’s routinetaken en beveiligingstaken uitvoeren, zodat jij je kunt concentreren op jouw bedrijf. Wij zorgen voor back-ups, het verwijderen van malware, het monitoren van de uptime, WordPress-updates en meer.
Plan vandaag nog een gratis consultatiegesprek in!
Methode 2: WordPress-database exporteren en importeren met phpMyAdmin
Deze methode is geschikt als je handmatig een back-up wilt maken of een staging-omgeving wilt opzetten voor het testen van updates en wijzigingen.
Eerst moet je je WordPress hosting control panel openen. In onze handleiding werken we met Bluehost. Jouw control panel kan er iets anders uitzien dan onze screenshots, maar de stappen zijn vergelijkbaar.
Als je Bluehost gebruikt, ga dan naar het tabblad ‘Websites’. Zoek vervolgens je site en klik op de knop ‘Instellingen’.
Op dit punt vind je verschillende menu’s en instellingen om je website en hosting te beheren.
Hier vind je de sectie ‘Snelle links’ en klik je op ‘phpMyAdmin’.
Nu bevind je je in de phpMyAdmin van je webhosting. Klik hier eenvoudigweg op het tabblad ‘Databases’ bovenaan en selecteer je WordPress-database uit de lijst met databases.
Als je niet zeker weet wat de naam van je database is, is het de naam die je hebt ingevoerd toen je WordPress voor het eerst hebt geïnstalleerd. Je kunt het ook vinden in je wp-config.php-bestand als je het bent vergeten.
Vervolgens zie je een lijst met de tabellen van je WordPress-database.
Op deze pagina klik je gewoon op het tabblad ‘Bewerkingen’ in het bovenste menu.
Hier ga je je database dupliceren. Scroll naar beneden naar een sectie met de naam ‘Database kopiëren naar’.
In het lege veld geef je eenvoudigweg de database een nieuwe naam. Zorg er vervolgens voor dat het vakje ‘Structuur en gegevens’ is aangevinkt. Deze optie kopieert zowel de structuur als de gegevens van de database.
Bovendien moet de optie ‘DATABASE MAKEN voor het kopiëren’ worden aangevinkt. Hierdoor wordt automatisch een nieuwe database aangemaakt waar de gedupliceerde gegevens zich bevinden.
De rest van de instellingen kunnen ongewijzigd blijven. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is onderaan op ‘Starten’ te klikken.
En dat is het! Je database is succesvol gekloond.
Hierna kun je naar je nieuw gedupliceerde database navigeren door op de naam van de nieuwe database te klikken in het linkerpaneel.
Alternatief: Gebruik Duplicator om je WordPress-database te dupliceren (geschikt voor beginners)
Deze tweede methode is het beste als jouw hostingbedrijf geen gebruikers toestaat om databases rechtstreeks vanuit phpMyAdmin aan te maken. Dit kan het geval zijn bij het gebruik van gedeelde hostingdiensten waar bepaalde privileges beperkt zijn om veiligheidsredenen.
In deze situatie kun je mogelijk de sectie ‘Database kopiëren naar’ niet zien in het tabblad ‘Bewerkingen’. Om je database te dupliceren, kun je in plaats daarvan de exportmethode gebruiken.
In feite exporteer je je database SQL-bestand, stel je een nieuwe database in en importeer je die database in de nieuwe setup.
De eerste stap is om phpMyAdmin te bezoeken en je WordPress-database te selecteren, net zoals we in de vorige methode deden. Klik vervolgens in het bovenste menu eenvoudigweg op de knop ‘Exporteren’.
Hier moet je ‘Aangepast – toon alle mogelijke opties’ selecteren in het gedeelte ‘Exportmethode’.
Als je klaar bent, scroll je gewoon naar het gedeelte Uitvoer en kies je de optie ‘Uitvoer opslaan in een bestand’. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat je database wordt geëxporteerd als een SQL-bestand.
Voor de rest van de instellingen kun je ze laten zoals ze zijn.
Nu hoef je alleen maar naar beneden te scrollen en op ‘Exporteren’ te klikken.
Je browser zal nu de WordPress-database downloaden als een .sql-bestand.
Vervolgens moet je een nieuwe database maken waar je dit bestand naartoe kunt importeren. Dit kan op de nieuwe webhostingserver zijn waar je je website naartoe verplaatst.
Om dit te doen, moet je de database-instellingen van je hostingbeheerderspaneel openen. Als je Bluehost gebruikt, kun je gewoon teruggaan naar je dashboard, je site vinden en op de knop ‘Instellingen’ klikken.
Schakel nu over naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
Zoek vervolgens de cPanel-optie en selecteer ‘Beheren’.
In cPanel ga je gewoon naar het gedeelte ‘Databases’.
Klik daarna op ‘MySQL-databases’.
Op deze pagina moet je de naam van je nieuwe database invullen. In ons voorbeeld hebben we _copy gebruikt na de originele databasenaam om de oude naam te onderscheiden van de nieuw gedupliceerde naam.
Klik daarna gewoon op de knop ‘Database maken’.
Nu we een nieuwe database hebben aangemaakt, laten we deze toewijzen aan een MySQL-gebruiker.
Ga verder en scroll naar beneden naar het gedeelte ‘Gebruiker toevoegen aan database’ en selecteer een MySQL-gebruikersnaam uit het vervolgkeuzemenu. Zorg ervoor dat je de nieuwe database selecteert die je zojuist hebt gemaakt in het veld ‘Database’.
Klik vervolgens op ‘Toevoegen’.
Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina ‘Beheer gebruikersprivileges’.
Vink eenvoudigweg de optie ‘ALLE PRIVILEGES’ aan als je volledige controle over je database wilt hebben.
Ga vervolgens helemaal naar beneden op de pagina en klik op ‘Wijzigingen aanbrengen’.
Je nieuw aangemaakte database is nu klaar.
Laten we nu phpMyAdmin opnieuw openen en de database selecteren die je zojuist hebt aangemaakt in cPanel.
Eenmaal binnen, zie je dat de database leeg is zonder tabellen zoals deze:
Om door te gaan, ga je eenvoudigweg naar het tabblad Importeren in het bovenste menu.
Klik hier op de knop ‘Bestand kiezen’ om het .sql-bestand te selecteren dat je eerder hebt gedownload.
Als je klaar bent, scroll je naar beneden en klik je op de knop ‘Importeren’.
phpMyAdmin zal nu het bestand vanaf je computer uploaden en je database importeren.
En dat is alles! Je hebt succesvol je gedupliceerde database geïmporteerd.
Optimaliseer jouw WordPress ervaring met behulp van deze handleidingen
Zoals we eerder hebben vermeld, is de phpMyAdmin-methode slechts één manier om je WordPress-database te dupliceren.
Maar toegegeven, deze manier is niet zo geschikt voor beginners. Als je liever een plugin gebruikt, dan kun je Duplicator gebruiken. Deze plugin stelt je in staat om een aangepakt backup-pakket te maken speciaal voor jouw WordPress-database.
Bovendien is er een knop met één klik om de bestanden van je WordPress-site direct te herstellen.
Je kunt meer lezen over de plugin in onze volledige recensie van Duplicator en onze stapsgewijze handleiding over hoe je een WordPress-website kunt klonen.
Wil je meer aanbevelingen voor WordPress cloning plugins? Bekijk dan onze deskundige selectie van de beste WordPress-plugins om een site te klonen of dupliceren.
Over het redactieteam
Wil je meer tips om je WordPress beheer te verbeteren? Bekijk dan de volgende artikelen:
– Hoe je WordPress plugins en thema’s kunt installeren vanuit GitHub
– Hoe je een beheerder aan de WordPress database kunt toevoegen via MySQL
– Hoe je WordPress plugins kunt inschakelen/activeren via de database
– Hoe je meerdere WordPress websites kunt beheren vanaf één dashboard
– Coole jQuery plugins voor WordPress die makkelijk en krachtig zijn
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een WordPress database kunt dupliceren met behulp van phpMyAdmin. Misschien wil je ook onze expert selectie bekijken van de beste WordPress database beheer plugins en hoe je toegang tot de WordPress admin kunt beperken op basis van IP adres.
Als je dit artikel leuk vond, abonneer je dan op ons YouTube kanaal voor WordPress video tutorials. Je kunt ons ook vinden op Twitter en Facebook.
– Hoe je de fout ‘Error Establishing a Database Connection’ in WordPress kunt oplossen
– Hoe je een podcast kunt starten (en succesvol kunt maken) in 2024
– 13 dingen die je MOET DOEN voordat je WordPress thema’s verandert
– Hoe je je blog eenvoudig kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
Houd er rekening mee dat onze content ondersteund wordt door onze lezers. Dit betekent dat als je op enkele van onze links klikt, we mogelijk een commissie verdienen. Bekijk hoe WPBeginner gefinancierd wordt, waarom dit belangrijk is en hoe je ons kunt steunen. Hier is ons redactionele proces.
Lezersinteracties
Wij zijn een team van WordPress experts met meer dan 16 jaar ervaring in WordPress, webhosting, e-commerce, SEO en marketing. Onze missie is om jou te helpen met al je WordPress behoeften. Sinds ons ontstaan in 2009 zijn we uitgegroeid tot de grootste gratis WordPress bron in de branche en worden we vaak vergeleken met Wikipedia voor WordPress.
Wil jij ook toegang tot onze ultieme WordPress toolkit? Deze toolkit bevat een verzameling van producten en bronnen die elke professional zou moeten hebben. En het beste van alles is dat het helemaal gratis is! Dus waar wacht je nog op? Haal het maximale uit WordPress met onze toolkit!
Laat een reactie achterAnnuleer reactie
Hey, we hebben onlangs een probleem gehad met een van onze websites waarbij we een backup-plugin hebben gebruikt en ervan overtuigd waren dat al onze berichten en pagina’s zouden zijn geback-upt. Maar na een paar dagen, toen we die bestanden op onze nieuwe website wilden zetten, bleken ze volledig verloren te zijn gegaan. Het is verstandig om handmatig een backup te maken via het phpMyAdmin-dashboard. Dit geeft ons vertrouwen en voldoening, omdat we weten dat we deze backup kunnen gebruiken wanneer we die nodig hebben. Bedankt voor deze handleiding voor het handmatig maken van een backup.
Het kan zeker een goed idee zijn om handmatig een backup te maken voor het geval er een probleem optreedt.
Zou het niet makkelijker zijn om een database-dump te maken en deze te importeren naar de nieuwe server als we de website willen migreren? Als alternatief, als we een website willen dupliceren om een live-versie en een ontwikkelversie te maken, zou het dan niet beter zijn voor beginners om een staging-plugin te gebruiken die de database dupliceert en het overzetten van wijzigingen van de ontwikkelversie naar de live-versie mogelijk maakt?
Het gebruik van migratie-plugins kan het proces makkelijker maken, maar dit is een alternatief voor degenen die op zoek zijn naar een handmatige oplossing.
We hebben dat nog niet volledig getest, maar er zouden geen grote problemen moeten zijn bij het gebruik ervan.
Nog een handige handleiding! Hoewel ik het een beetje ingewikkeld vind. Ik heb een staging-omgeving opgezet voordat ik overschakelde naar WordPress 6.4 met behulp van de Softaculous Apps Installer op Bluehost. Het was gemakkelijk te doen met een klik, hoewel je er wel voor moet zorgen dat de subdomein of map waar je de kloon wilt installeren beschikbaar is.
Ik heb eerder te maken gehad met SQL-uitdagingen voor mijn technische school examen, dus hier geen probleem :p Ook zijn er twee soorten mensen: degenen die hun databases niet back-uppen en degenen die dat wel doen, dus begin nu.
Belangrijkste zijbalk
Bedankt dat je ervoor hebt gekozen om een reactie achter te laten. Houd er rekening mee dat alle reacties worden gemodereerd volgens ons reactiebeleid en dat je e-mailadres NIET wordt gepubliceerd. Gebruik alsjeblieft GEEN trefwoorden in het naamveld. Laten we een persoonlijk en betekenisvol gesprek hebben.
Naam*
E-mail*
Reactie*
Niet abonnerenAlle nieuwe reactiesReacties op mijn reactiesNotificeer mij van opvolgende reacties via e-mail. Je kunt ookabonnerenzonder te reageren.
Belangrijke links voor je website
Ontvang verse inhoud van WPBeginner
Onze ultieme WordPress-toolkit
Ontvang GRATIS toegang tot onze toolkit – een verzameling van WordPress-gerelateerde producten en bronnen die elke professional moet hebben!
– Hoe je het WordPress-navigatiemenu kunt oplossen dat onder de adminbalk verschijnt
– Uitleg voor beginners over het labelen van e-commerce
– Maak kennis met OnePageGA: eenvoudige Google Analytics-rapporten
– Hoe je WordPress-beheerderspictogrammen kunt toevoegen of wijzigen (2 eenvoudige methoden)
– 110+ statistieken en inzichten over non-profit marketing die je moet weten
– 30 “bewezen” manieren om geld te verdienen met bloggen via WordPress
– Wat kost het echt om een WordPress-website te bouwen?
– Gratis opname: WordPress-workshop voor beginners
– Welke is de beste WordPress-popup-plug-in? (Vergelijking)
– Vergelijking van de 5 beste WordPress e-commerce-plug-ins
– Hoe je op de JUISTE manier een e-mailnieuwsbrief maakt (stap voor stap)
– Hoe je je blog op de juiste manier kunt verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org
– Hoe je WordPress op de juiste manier kunt verplaatsen naar een nieuw domein zonder verlies van SEO
– Hoe je kunt overschakelen van Blogger naar WordPress zonder rangschikking te verliezen
– Hoe je op de juiste manier kunt overschakelen van Wix naar WordPress (stap voor stap)
– Hoe je op de juiste manier kunt verhuizen van Squarespace naar WordPress
– Hoe je WordPress kunt verplaatsen naar een nieuwe host of server zonder downtime
– Beste WooCommerce-hosting (vergelijking)
– De waarheid over gedeelde WordPress-webhosting
– Wanneer heb je echt beheerde WordPress-hosting nodig?
– HostGator-beoordeling – Een eerlijke kijk op snelheid en uptime
– SiteGround-beoordelingen van 4.975 gebruikers en onze experts
– Bluehost-beoordelingen van echte gebruikers + prestatiegegevens
– Waarom je meteen moet beginnen met het opbouwen van een e-maillijst
– Waarom is WordPress gratis? Wat zijn de kosten? Wat is het addertje onder het gras?
– Wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting (uitgelegd)
– WordPress.com vs WordPress.org – Wat is beter? (Vergelijkingstabel)
– Hoe je WordPress op de juiste manier kunt verplaatsen van HTTP naar HTTPS (beginnershandleiding)
– Hoe je een website kunt coderen (complete beginnershandleiding)
Gratis Hulpmiddelen
– Over ons
– Onze redactionele normen
– Ontmoet ons beoordelingsteam
– Pers en merkmaterialen
– Neem contact met ons op
– Privacybeleid
– Gebruiksvoorwaarden
– FTC-openbaarmaking
– Gratis bloginstallatie
– Groeifonds
Bronnen
– Wij kunnen je helpen met het genereren van een bedrijfsnaam.
– Ontdek welk WordPress-thema wordt gebruikt op een website.
– Genereer SEO-zoekwoorden om je website te optimaliseren.
– Analyseer je koppen om ze aantrekkelijker te maken.
– Krijg inzicht in de SEO-prestaties van je website.
– Maak een professionele e-mailhandtekening.
– Ontdek meer dan 27 gratis zakelijke tools die je kunt gebruiken.
Onze Merken
Welkom bij onze website! Bij ons vind je allerlei nuttige informatie en hulpbronnen over WordPress. Wij bieden verschillende cursussen aan om je te helpen bij het leren van WordPress. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze cursussen zijn geschikt voor iedereen.
Daarnaast hebben we ook een uitgebreide WordPress woordenlijst waar je de betekenis van verschillende termen kunt vinden. Dit is handig als je nieuw bent met WordPress en de technische terminologie nog niet goed kent.
Wil je weten welke WordPress producten de moeite waard zijn? Neem dan een kijkje bij onze productrecensies. Wij testen en beoordelen verschillende WordPress producten, zodat jij de beste keuze kunt maken.
En natuurlijk hebben we ook regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen voor WordPress producten. Bekijk onze deals pagina om te profiteren van exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen.
Naast het leren van WordPress en het vinden van goede producten, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor je WordPress website. Wij bieden tips en advies om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines.
Tot slot, veiligheid is een belangrijk aspect van elke website. Daarom delen wij ook tips en trucs om je WordPress website te beveiligen. We laten je zien hoe je de beveiliging kunt verbeteren en je website kunt beschermen tegen hackers en andere dreigingen.
Kortom, bij ons vind je alles wat je nodig hebt om je weg te vinden in de wereld van WordPress. Of je nu hulp nodig hebt bij het leren van WordPress, het begrijpen van de technische termen, het vinden van goede producten, het verbeteren van je SEO of het beveiligen van je website, wij staan voor je klaar!